Translate

dissabte, 19 de juliol del 2014

Un pilot de llibres

Llibres













Un pilot de llibres


El tòpic diu que l'estiu és època de lectura. Que si tenim més temps, que si el sol, la platja, la muntanya... Les paelles, els gelats els bikinis o les motos d'aigua també poden ser una bona excusa per obrir el típic reportatge omple-temps de qualsevol informatiu e iniciar un llistat de llibres, generalment de recent impressió, com si el que està escrit fa més d'un mes perdés el seu valor.


Bé, jo, encara que no he publicat durant un temps si que he llegit i ara recupero el temps amb les meves...


DARRERES LECTURES 
 (oh, que bé! recomanacions de lectures d'estiu! aquest bloc si que és original)

  • Anatomia de un Instante - Amelie Nothom. Entretinguda història d'un home dins un aeroport. Se'n va fer una obra de teatre. Final sorprenent. Bé.
  • El Ingenioso Hidalgo Don Quijote De La Mancha (primera part) - Miguel de Cervantes. Què dir per no quedar pedant? M'ho vaig passar molt bé amb aquest precursors de Mortadelo i Filemón (sempre els he anomenat en castellà) que surten per cames en més d'una situació. Val la pena, plena d'ironia, no és gens avorrida i plena d'històries dins de la història. Recomanable i diria que imprescindible.
  • Los Beatles - Txema Iriondo. Biografia d'un dels meus grups favorits. Està bé com a cultura, suposo que n'hi ha de millors i més extenses.
  • La Fundación . Issac Asimov. Crec que només surt una dona en tot aquest llibre. Clàssic de la ciència ficció, he de dir que me'n esperava més i no em va acabar de fer el pes però és interessant.
  • El Hotel New Hampshire -Jon Irving. Irving en estat pur. Saga familiar amb l'estil de l'autor, amb molts personatges que no et deixen indiferent. D'aquells que fa pena que acabin. Ja tardeu.
  • El Club de la Lucha -Chuck Palahnuik. Agafeu-vos que venen revolts. Llibre contundent, directe, cru. No fàcil de llegir però amb molt contingut. Si heu vist la pel·lícula veureu que reflexa perfectament l'esperit del llibre. I amb gran final. Fins on pot arribar el esser humà? Jo ho provaria.
  • Chorromoco 91- Pepe Colubi. Si heu llegit  California 83 recordareu les peripècies de Pipi. Aquesta és la continuació. Noves històries en la mateixa línia que l'anterior. Per a passar una estona divertida i oblidar-se dels problemes (vaig tenir treballs per no riure fort al metro en un parell de passatges antològics). 
  • El Asesino Hipocondríaco - Juan Jacinto Rengel. El títol ja ens indica que es tracta de la història d'un home que te un ofici que és una mica incompatible amb la seva obsessió per tenir malalties. Comença millor del que acaba, se'n va fer una mica pesat al final. Podeu provar.
  • Soy Un Gato - Natsume Soseki. Un dels autor que va influenciar a Haruki Murakami. Escrit a principis del segle vint ens explica la vida al Japó des de els ulls d'un gat domèstic. Curiosa però un pel llarga. 
  • La Verdad Sobre El Caso Harry Quebert- Joel Dicker. D'aquest en penso parlar aviat. De moment si voleu un llibre fàcil però molt ben escrit i que t'enganxa des de el principi és aquest. Una espècie de Twin Picks.
I per acabar una mica de música. Pat Metheny al seu disc Travels ens convida a anar amb ell i ens fa volar amb aquest tros de tema que comença suau i ens fa viatjar. Ja sabeu, temps de vacances.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada