Translate

dissabte, 29 de novembre del 2014

El Mapa del Caos

Llibres




El Mapa del Caos
Félix J. Palma

Acabo de baixar de El Mapa del Caos, la darrera novel·la de la Trilogia Victoriana de Félix J. Palma. I dic baixar perquè tinc la sensació d'haver pujat a una muntanya russa manipulada maquiavèl·licament on no veus ni el principi ni el final, on tot gira, va cap amunt i cap avall. El cert és que mai tens la sensació de perill perquè qui la governa sap perfectament on va i en quin moment ha de canviar de rumb, donar pausa, velocitat, acció i reflexió.


El llibre, com els altres dos, és un festival d'imaginació. Tot el que està a l'abast del autor es converteix en un eina al servei de la narració. Es serveix de qui inventa històries, els escriptors, i els converteix en els protagonistes: ja tenim girada la truita. 



Amb un estil cuidat, gran vocabulari, frases treballades al màxim i amb un ritme imparable tot i la complexitat i girs que va donant la història viatgem a finals del segle XIX, època d'avançaments científics i canvis en els costums, on la ciència encara ha de conviure amb el que és desconegut i això dona lloc a falses veritats o directament enganys en la recerca del coneixement.



Recomano començar a llegir la Trilogia per el seu primer llibre: El Mapa del Tiempo, seguir per El Mapa del Cielo (cliqueu la ressenya al bloc) i acabar amb el Mapa del Caos. Cada llibre parteix d'una obra de l'escriptor H.G. Wells, protagonista de les històries d'aquesta trilogia. El el primer es fa referència a La Màquina del Temps; La Guerra dels Mons motiva el segon llibre I L'Home Invisible te alguna cosa a veure en aquest tercer, on per alguns moments m'he recordat de La Lliga dels Homes Extraordinaris d'Alan Moore, un altre geni de la imaginació.


Deixeu-vos endur a un mon de fantasia, ciència, literatura. Què farà l'autor ara que ha acabat aquesta aventura? Seguirà amb els seus mons imaginaris o canviarà d'estil? Qui lo sa. Segur que no defraudarà.


Per acabar recupero un disc que em porta grans records: cal seure per escolta-lo, amb una narració espectacular, tanquem els ulls i que voli la imaginació.






1 comentari: