Translate

dissabte, 4 de maig del 2013

Marisa Monte

Concerts





Marisa Monte
Liceu de Barcelona 30 d'abril de 2003

Bon concert el que va oferir Marisa Monte al Liceu de Barcelona el passat dia trenta davant un públic fidel, majoritàriament brasiler.

Que te aquesta dona que enamora? Moltes coses. 
En primer lloc una veu única, plena de matisos, sensual, vellutada i amb uns aguts que mai son estridents i uns mitjos encisadors. Allarga les síl·labes amb la gràcia típica del idioma brasiler. Paraules com coraçao, obrigado, vose sonen perfectes en la seva veu. 
El seu repertori va des de composicions pròpies a temes de la nova vanguardia brasilera així com del folklore del seu país. Arrenjaments pop amb tocs de jazz i tradicional. No es cansa d'investigar i col·laborar amb altres músics. En aquest concert va cantar en italià fruit del intercanvi que ha fet recentment amb la cantant Mina.
A l'escenari omple amb la seva presència. No l'hi calen grans coreografies ni efectes  especials. Un moviment sinuós acompanya les seves cançons. És una Diva amb totes les lletres. De vegades s'acompanya de la guitarra i altres es belluga al ritme de la música. 

En quant a aquesta gira compta amb uns efectes visuals fets per artistes brasilers i que vesteixen molt bé les cançons però que no prenen protagonisme a la interpretació. Sense voler ser pretensiós he gaudit més en altres concerts, pot ser perquè em varen agradar més els arranjaments. En aquest cas venia acompanyada per un quartet de corda i una banda amb dues guitarres, baix, bateria i teclats. Vaig trobar a faltar una mica més de percussió i una mica de definició en els arranjaments, més aconseguits en altres gires per el meu gust. Crec que no estava compensat l'acústic de les cordes i la força de la banda (baix, bateria i un guitarra membres d'un grup de rock brasiler). El so crec que també es podia millorar una mica ja que la veu no brillava tant tapada per la banda. Això no vol dir que no m'agradés el concert, tinc la sort d'haver-la vist altres vegades i poder comparar.
I a sobre per un problema de duplicitat d'entrades vaig poder veure el concert a platea quant teniem les nostres al quart pis!. No està malament per ser el primer cop que anava al Liceu!

Us deixo un vídeo de una gira anterior.





2 comentaris:

  1. Si te gusta Marisa Monte, te puede gustar Gretchen Parlato (Te recomiendo Alô Alô, una de sus canciones)

    ResponElimina
  2. Gracias por la recomendación. No la conocía y ciertamente va en la línea, quizá apuntando un poco más hacia el Jazz. La pongo en la lista.

    ResponElimina