Translate

divendres, 17 de maig del 2013

Ian Gillan Superestar

Minutos musicales



Ian Gillan Superestar

Sempre es recorda Deep Purple com un dels grups "pares" del Heavy Metal.
Es destaquen les seves guitarres amb el riff de Smoke on the Water, una de les primeres peces que tot guitarrista aprèn a tocar. Fins hi tot corre la llegenda que ha botigues on hi ha un retol prohibint tocar aquesta cançó quant vas a provar una guitarra nova.
Altres virtuts te aquest grup, entre elles la utilització de l'orgue Hammond dins d'una formació de rock amb el seu so tan característic.

Però avui voldria destacar la veu de Ian Gillan. Impresionant, en aquest vídeo fa un joc amb la guitarra de Richie Blackmore molt interessant al primer tema.

Gillan va ser la veu de Jesus al disc del musical Jesus Christ Superestar, no de la pel·licula, que va rebutjar fer perquè estava immers en conflictes amb la seva banda que van acabar amb l'abandonament de la mateixa. Després hi va tornar. Una història d'anades i tornades. 

En aquest vídeo han ajuntat la versió de Gillan amb les imatges de la pel·lícula. No us perdeu el minut 2.20.




I  per acabar un altre vídeo, en aquest cas és Ted Neeley, que va interpretar el mateix paper que Gillan a la pel·licula. És va dir que no era ell el que cantava. Per el que es veu en aquesta gravació, molts anys després del film i en una versió en directe, Neeley també era capaç de fer les exigents pujades que fa la veu en aquest tema.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada