Translate

dimecres, 13 de març del 2013

Les Luthiers - Lutherapia


Teatre

Lutherapia, Auditori del Forum 10/03/2013
Les Luthiers

Son músics? Son actors? Son filòsofs? O, en aquest cas, psicoanalistes? Be, son argentins, no hi ha dubte, i tot junt forma Les Luthiers.


En el seu retorn a Barcelona ens presenten Lutherapia, un espectacle en que el nexe entre esquetxos és una entrevista al sofà de un psicoanalista no gaire titulat, molt argentí el tema (estereotipicament parlant).



Les històries son plenes de recursos típics del grup: els jocs de paraules, on és pot gaudir del seu domini del idioma per buscar símils ja siguin sonors o de significat per crear situacions i diàlegs divertits i ocurrents; el rol de pallasso llest i clown; el contrast entre el vestuari, sempre de negre i amb llaç i les absurdes situacions; la absència de decorat, el que permet que visualitzem la història amb els gestos, la paraula i poc atrezzo més; i la música. La música és marca de la casa. La seva forma de composar, interpretar i utilització d'instruments creats a mida els fan únics. 


Un humor diferent, creatiu, atemporal encara que de vegades toquen temes generals como la corrupció o la religió. Qui els coneix gaudeix de les seves ocurrències i qui no, que tingui una mica de paciència, escolti bé els diàlegs i entrarà en mon absurd que crea adicciò.


Un tros de la obra
Web de Les Luthiers

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada