Translate

dimecres, 30 d’octubre del 2013

Güateque - Lost Souls (Joy Division) - Live in Bellaterra 96


Minutos musicales


Lost Souls (Joy Division)
Güateque  - Live in Bellaterra 96

M'arriba una gravació d'una cançó gravada en concert de Güateque.

Güateque va ser un grup en el que vaig tocar a l'hora que també estava a Pangea. Dos mons ben diferents. Estava format en els seus inicis per Jordi Falguera a la veu, Néstor Carrasco als teclats, David Sanchez a la guitarra, Albert Vilà a la bateria i Andreu Aguaviva, jo, al baix. 


Una de les coses que més recordo era la manera de composar, ja que la majoria del repertori estava format per temes propis: qualsevol començava a tocar un patró o frase melòdica. a partir d'aquí s'hi afegien la resta en una improvisació en la qual el Jordi començava a taral·larejar primer amb un murmuri que anava convertint-se en paraules que al final, després de assajar molt donaven pas a una lletra. No tots el temes varen ser fets així però uns quants si. Molt gratificant.

Arranjaments molt treballats amb molts estils però una coherència que feia que tot quedés amb un só marca de la casa.Els directes eren potents i recordo que els dits s'adormien i deixaven de respondre de tanta canya que l'hi fotíem. 
En una segona fase l'Albert va marxar a Londres i el Richard Molina va quedar com a bateria. També varem inclou-re projeccions de diapositives al xou, sota la direcció del Carles que va fer que s'arrodonís el producte. Memorables actuacions al Totes de Sabadell o no ens deixaven marxar i la gent saltava com boja (sobre tot quan el David començava els acords de Heart of Glass de Blondie) i tots patíem perquè no s'enfonses el bar (tocàvem al primer pis)

Aquí tenim un tema: És una actuació que varem fer a la Universitat de Bellaterra (per fi vaig poder dir a la meva mare: mama, vaig a la Universitat!). La veritat és que n'hi me'n recordava haver-la tocat. És una versió de Joy Division.
No te gaire qualitat però s'aprecia la potència del só i la versió (tenint en compte que era el matí). El del baix soc jo. No destaco per les meves virtuts de ballaruga, àmpliament conegudes. 



Clickeu aquí baix i sigueu indulgents. Molts segur que vareu veure algun concert en directe. No estaven malament, oi? (ja veieu que avui no estic gens modest!)


Güateque a l'Auditori de l'UAB, Bellaterra 29-05-1996

Jordi Falguera - Néstor Carrasco - David Sanchez- Albert Vilà - Andreu Aguaviva

3 comentaris:

  1. Yo estuve en uno de esos conciertos, en concreto en uno que se hizo en el restaurante Xaluca. Incluso recuerdo que salí al escenario con otro compañero a bailar un poco. No recuerdo como sonaban, pero sí que recuerdo que me lo pasé bien.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Kiko, en el Xaluca creo que no actuó Güateque sino Stop al Bus, grupo anterior en el que yo no estaba.

      Elimina