Translate

dissabte, 2 de març del 2013

El Guardian Invisible


Llibres
El Guardian Invisible
Dolores Redondo

L'any passat vaig visitar la part nord de Navarra, ben bé als Pirineus. Uns boscos preciosos, concretament La Selva de Irati és encisadora i desprèn un aire de misteri ideal per a que passin coses, tant naturals com sobrenaturals. 

El Guardian Invisible passa al Valle de Batzan, a la població d'Elizondo, Navarra, i per el que sembla és un lloc bastant similar, si més no els seus boscos. Comento això perquè un dels punts forts d'aquesta novel·la és la seva localització. El paisatge és part de aquesta història policíaca amb tints sobrenaturals que és la primera part d'una trilogia.
Amb uns personatges molt ben definits vivim una serie d'esdeveniments típicament policials i d'altres més personals al voltant de la inspectora protagonista. Una dona en un mon d'homes retorna al seu lloc de naixement per motius de feina i que es retrobarà inevitablement amb el seu passat.

De lectura fàcil, amena, dinàmica i molt ben construïda i poso un únic defecte i és la seva resolució. No, no explicaré que el dolent és el majordom, no patiu. Em refereixo a que crec tanta feina per desenvolupar la trama te un final una mica precipitat per el meu gust. Crec que queden alguns punts per aclarir, però ja que es tracta d'una trilogia potser en els següents volums quedarà tot més lligat. El que tinc por és que la trama principal que deu servir de nexe entre totes potser si que quedarà més definida i la història que podrien dir policial d'aquesta primera part crec que podria estar més ben acabada, sembla que li entrin les preses per finalitzar o que el límit de pàgines ja estava pactat abans de començar. Si algú l'ha llegit m'agradaria saber la seva opinió.

De totes maneres m'ho he passat molt be i crec que seguiré la saga quant surti el proper llibre. A tots els que els hi agradin les novel·les amb misteri crec que la gaudiran.

El que si aconsegueix molt bé la autora és que ens quedem encandilats amb les llegendes que s'expliquen i que estan molt ben documentades. Un mon i una cultura que queden molt ben retratades en el llibre.


1 comentari:

  1. Aqui va un trailer del llibre. Com si fos una pel·licula
    http://youtu.be/2ysW2hF34WI

    ResponElimina