Translate

divendres, 29 de març del 2013

Clint Eastwood el músic


Article

Clint Eastwood
El músic

Parlar de Clint Easwood és referir-se a un dels millors directors de cinema, per el meu gust, naturalment, amb una extensa filmografia que avarca títols imprescindibles com Sense Perdò, Million Dolar Baby, Mystic River o tantes altres. Amb un estil sobri, clàssic però d'un ritme inimitable tracta diversitat de temes, sobre tot el pas de la edat que tant és veu reflectit en les seves últimes pel·licules (Space Cowboys, Sense Perdò, Gran Torino, etc). 

Però Clint Eastwood és una persona estranya des de el punt de vista de qui només el coneix per la seva vida pública: 
Republicà que és capaç de defensar la abolició de la pena de mort i que va ser alcalde. Actor dur entre els durs que commou com ningú dirigint pel·lícules com Els Ponts de Madison. Posseïdor de varies empreses esportives i d'hostaleria segons llegeixo a Wikipedia. I sobre tot enamorat de la música.

I és aquí on vull mirar aquesta vegada. Enamorat del Jazz ja va apuntar amb Bird, film sobre la vida del saxofonista Charlie Parker. També ha dirigit documentals sobre Jazz . Però és que Clint també composa temes per a les seves pel·lícules i amb la ajuda del seu músic de capçalera a la seva productora Malpaso, Lennie Niehaus  i del seu propi fill Kyle Eastwood (que és un excel·lent contrabaixista) aconsegueix unes atmosferes intimes que son una part importantíssima de tot allò que vol explicar. Melodies senzilles però d'una qualitat commovedora associada a les històries sempre interessants que relata.

Aquí us deixo un exemple. Pertany a la banda sonora de Gran Torino i està interpretada per Jammie Cullum. No està treta de la banda sonora de la pel·lícula sinó d'una actuació en directe.   



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada