Translate

divendres, 18 de gener del 2013

Las Leyes de la Frontera



Llibres
Las Leyes de la frontera
Javier Cercas


Com és crea un mite? És la persona per els seus actes o l'entorn que magnifica el que només és una vida normal però que en un temps i un lloc concret pren una dimensió que escapa a la voluntat de l'individu?

Aquest llibre tracta una mica d'això. Dins de l'escenari de la transició espanyola, entre finals dels setanta del segle passat fins els nostres dies (encara que, no estem en una transició constant?) és desenvolupa la historia de la formació, creixement i caiguda d'un mite. Però no és un artista, o un pensador, o un científic, o un esportista: és un quinqui, un lladre o una persona que passa per la vida com pot. 

L'autor te la habilitat, com demostra la seva bibliografia (Soldados de Salamina el millor exemple) de barrejar la realitat i la ficció d'una manera molt personal que et fa viure la historia amb el llum del record permanentment encès. No en va l'obra està basada en un personatge molt conegut del qual no diré el nom perquè, encara que no és cap secret, no vull donar pistes sobre el contingut específic. L'autor recrea la vida d'aquesta persona i dels que l'envolten, que son realment els protagonistes, a través dels ulls dels altres fins a arrodonir tota la història. L'autor no jutge, posa les cartes boca enlaire i deixa al lector la elecció. 

El llibre és devora per la gràcia de l'escriptor, els personatges i la història.

Us deixo un enllaç que te molta relació amb el llibre. Si he de llegir el llibre espereu a veure´l.

http://youtu.be/hxRrHJfjhpk

1 comentari:

  1. No sabia quin llibre llegir ara, tot i que en tinc una pila per començar, i en llegir el teu comentari m'has convençut d'agafar "Las leyes de la Frontera" del gran Cercas.
    Tindràs el meu comentari tan bon punt l'acabi!!

    ResponElimina